U trendu

Stoltenberg postavio uslov Rusiji i Kini

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da je Alijansa protiv nuklearnog oružja, ali da se neće odreći svog arsenala ukoliko to ne učine Rusija i Kina.

„Cilj NATO-a je svet bez nuklearnog oružja. Ali svet neće postati bezbedniji ako se NATO otarasi svog nuklearnog oružja, a Rusija, Kina i druge zemlje zadrže ili prošire svoje nuklearne arsenale“, rekao je Stoltenberg, prenosi „Berliner morgenpost“.

Stoltenberg je ranije rekao da Alijansa ne očekuje da će saveznici u NATO-u kao odgovor na situaciju oko Sporazuma o likvidaciji raketa rasporediti u Evropi dodatno nuklearno naoružanje.

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je ranije da će Rusija recipročno odgovoriti na odluku Sjedinjenih Američkih Država o povlačenju iz Sporazuma i takođe obustaviti učešće u Sporazumu. Šef države je istakao da Rusija nije dužna i da se neće uvlačiti u skupu trku u naoružanju. Putin je dodao da svi predlozi Rusije o razoružanju „ostaju na stolu, a vrata otvorena“, ali zahteva da se nikakvi pregovori o ovom pitanju ne iniciraju unapred.

(Sputnjik)

3 komentara
  1. Balkan

    Gospodine Stoltenberg ako ste ozbiljan covek onda vam ovakve price ne prilice, mada iskreno po nekim vasim ranijim izjavama vidim da vi niste svesni svojih reci, olako izgovarate nesto u sta ozbiljan covek ne moze da veruje a ponajmanje neko na vasem mestu. Ako vam je to neko izdiktirao onda je to jos gore, nadam se da kada odete sa te pozicije da necete poceti da pisete memoare u kojima cete pokajnici pricati o svojim greskama, kao mnogi sto rade. Ziveli

  2. Anonimni

    Ja sam mislio da su norvezani pristojan narod , ali sam zaboravio da su oni surovi severnjacki pljackasi i nacisticki kvislinzi. Ipak kako ce sada ovaj nato cinovnicic objasniti svojim norvezanima da sada postaju cilj za RUSKE nuklearke i da ce njihova zemlja stradati medju prvima , a da ce Brisel tj Belgija ispariti samo par minuta kasnije. Caka je u tome da ni Amerikanci koji ce sve zapoceti zbog ekonomskog kolapsa nece potrajati duze od pola sata do sat.

  3. Anonimni

    Klovn postavlja uslove Putinu?? O Bože….

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike