U trendu

Štrahe: Potrebna je lista „HC Štrahe „

BEČ – Nekadašnji lider Slobodarske partije Austrije (FPO) Hajnc Kristijan Štrahe, koji je sredinom maja bio prinuđen da podnese ostavku na funkciju vicekancelara i šefa stranke usled korupcionaške afere „Ibica“, nagoveštava povratak na političku scenu.

Štrahe se preko Fejsbuka pozicionira za izbore u Beču, koji treba da se održe na jesen.

„Potrebna je dosledna i snažna lista ‘HC Štrahe’ za Beč, koja bi mogla osvojiti više od 15 odsto glasova, kao i osigurala socijalnu politiku za austrijsko stanovništvo i politiku privrženu domovini“, napisao je Štrahe na svom profilu.

Do skoro je Štrahe ostavio otvoreno da li će se priključiti „Savezu za Austriju“, koji su formirali nekadašnji poslanici FPO u bečkoj skupštini bliski njemu.

Najavljen je kao gost-govornik na prvom skupu „Saveza za Austriju“, koji je zakazan za 23. januar, što dodatno podstiče spekulacije da bi mogao i zvanično saopštiti kandidaturu za bečke izbore.

Inače „Savez za Austriju“ želeo bi da Štrahe predvodi stranku na izborima za Beč, a nekadašnji šef slobodaraca svakako želi da se osveti ranijoj stranci koja mu je potpuno okrenula leđa i čak ga “ izbacila “ iz članstva, te i nije želela njegovu suprugu Filipu da prihvati u svoj poslanički klub u austrijskom parlamentu.

Prema aktuelnim istraživanjima “ Savez za Austriju“ ima velike šanse da uđe u bečku skupštinu, jer se toj stranci trenutno prognozira osvajanje najmanje šest odsto glasova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.