U trendu

Sud u Kaliforniji objavio snimak napada na muža Nensi Pelosi

VAŠINGTON – Vrhovni sud u San Francisku objavio je danas snimak napada na Pola Pelosija, supruga bivše predsednice Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi.

Napad su snimili policajci kada su stigli u Pelosijevu kuću 28. oktobra 2022. godine, kada je on napadnut, prenosi Si-en-en.

Na snimku se vidi trenutak u kojem napadač David De Pejp (42) čekićem napada muža Nensi Pelosi i kako Pol Pelosi i De Pejp drže ruku na čekiću.

Pored snimka policijskih kamere sud je objavio fajlove koji uključuju audio sa policijskih razgovora sa De Papeom, prenosi CNN.

Odluka suda u Kaliforniji kojom se nalaže javno objavljivanje materijala usledila je nakon zahteva koalicije novinskih organizacija, uključujući CNN.

Advokati De Pejpa usprotivili su se javnom objavljivanju snimaka, rekavši da bi to „nepopravljivo oštetilo“ njegovom pravu na pravično suđenje.

De Pejp se izjasnio da nije kriv ni po jednoj od tačaka optužnice, uključujući napad i pokušaj ubistva.

Nedavno je objavljeno da je De Pejp otkrio policiji spisak ljudi koji su bili njegove mete pored Nensi Pelosi, pa je tako planirao da napadne Hantera Bajdena, sina predsednika SAD Džozefa Bajdena, guvernera Kalifornije Gevina Njusoma i glumca Toma Henksa, rekao je policajac koji je razgovarao s njim u bolnici ubrzo nakon napada.

U ranijem sudskom podnesku navodi se da je De Pejp imenovao nekoliko istaknutih političara, njihove rođake i lokalnog profesora kao druge mete, ali nije identifikovao nijednog od njih.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar