U trendu

Supruga bivšeg premijera HR osuđena zbog utaje poreza

ZAGREB – Preduzetnica Ana Karamarko, supruga bivšeg premijera i nekadašnjeg šefa HDZ-a Tomislava Karamarka, osuđena je danas u zagrebačkom Županijskom sudu zbog utaje poreza na 10 meseci zatvora, uslovno tri godine i novčanom kaznom od 50.000 kuna (1 evro vredi oko 7,5 kuna).

Obe kazne su izrečene na osnovu nagodbe koju je Karamarko postigla sa Uskokom, s tim da mora da vrati i 160.000 kuna neplaćenog poreza, javila je Hina.

Mediji su ranije izvestili da je Ana Karamarko u februaru ove godine iznoseći odbranu pred Uskokovim tužiocima priznala krivicu.

Ona je uhapšena u maju prošle godine u okviru akcije Flajš zajedno s Tomislavom Pavkovićem i Oliverom Kolobarićem koji su, prema Uskokovoj optužnici, bili na čelu zločinačke grupe u kojoj je bilo povezano nekoliko desetina fizičkih i pravnih osoba radi poreskih prevara.

Uskok je suprugu bivšeg premijera teretio da je putem svoje firme Drimia platila dvema Pavkovićevim firmama 467.500 kuna za usluge koje u stvarnosti nisu bile obavljene.

Grupa je nezakonito, prema navodima Uskoka, zaradila najmanje 20 miliona kuna, a državni budžet oštetila za oko 11,5 miliona kuna.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar