U trendu

Susret H.Klinton-Porošenko kao odgovor na vezu Tramp-Rusija

Demokratska kandidatkinja za predsednika SAD Hilari Klinton sastaće se sa ukrajinskim predsednikom Petrom Porošenkom kasnije ovog meseca, saopštio je danas tim koji vodi njenu predizbornu kampanju, kao odgovor na dobru saradnju njenog republikanskog protivkandidata Donalda Trampa s Rusijom, javlja AFP.

Klinton će se sa Porošenkom sastati na marginama Generalne skupštine UN u Njujorku, u nadi da će joj taj susret doneti poene na polju spoljne poltike, a tu će priliku iskoristiti da izrazi solidarnost sa Ukrajinom, dok Tramp iskazuje poštovanje prema ruskom predsedniku Vladimiru Putinu što ona naziva opasnim, navodi francuska agencija.

Tramp je, inače, nedavno izjavio da je ruski predsednik daleko bolji lider od američkog predsednika Baraka Obame.

Demokratska predsednička kandidatkinja će na marginama Generalne skupštine UN imati i politički riskantniji sastanak sa egipatskim predsednikom Abdel Fatahom al-Sisijem, dodaje AFP.

Trampov predizborni tim je kritikovao najavljene sastanke Hilari Klinton, tvrdeći da oni „služe kao jasan podsetnik na njen neuspeh na položaju najvišeg američkog diplomate“.

„Klinton nije uspela da obnovi odnosi s Rusijom što je utrlo put pripajanju delova Ukrajine, dok su prozapadnu vladu Egipta zamenila Muslimanska braća“, rekao je portparol Trampovog tima Džejson Miler.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.