U trendu

Susret Pahora sa pokretacem protesta protiv kovid propusnica

LJUBLJANA – Predsednik Slovenije Borut Pahor razgovarao je danas sa Zoranom Stevanovićem, pokretačem nedavnih protesta protiv kovid propusnica, koji traži da slovenačka vlada podnese ostavku.

Stevanović je želeo da Pahor podrži zahteve demonstranata, ali je Pahor odbio njegov zahtev, prenela je STA.

Predsednik je objasnio da radi sa svim vladama koje je izabrala Narodna skupština, pa ne prihvata inicijativu Stevanovića da pozove vladu da podnese ostavku, saopšteno je iz Pahorove kancelarije.

On je rekao Stevanoviću da je vakcinacija jedini način da se okonča zdravstvena kriza, a trenutno niska stopa vakcinacije opravdava vladine akcije.

Pahor je, takođe, pozvao Stevanovića da zatraži od demonstranata da se uzdrže od nasilnih akcija, uz napomenu da su za to odgovorni oni koji pozivaju ljude na proteste.

Stevanović je lokalni političar i bivši policajac koji ima veliki broj pratilaca na Fejsbuku i koji je predvodio nekoliko protesta, a nedavno je pozvao vladu da se povuče. Obraćajući se novinarima nakon sastanka, Stevanović je rekao da je ishod razgovora očekivan i najavio da će se protesti nastaviti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.