U trendu

Sutra konstitutivna sednica 11. saziva NSRS

BANJALUKA – Konstitutivna sednica novog, 11. saziva Narodne skupštine Republike Srpske biće održana sutra, kada će zakletve položiti novi poslanici, novoizabrani predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović.

Iz Narodne skupštine je saopšteno da su predstavnici SNSD-a, SDS-a, PDP-a, SP-a, DEMOS-a, US, Liste „Za pravdu i red“, DNS-a, NPS-a, SPS-a i „Pokreta za državu“ na sastanku usvojili predlog dnevnog reda prve (konstitutivne) sednice sa 12 tačaka.

Sutrašnjim polaganjem zakletve srpskog člana Predsedništva BiH Željke Cvijanović u Parlamentu Srpske, šalje se jasna poruka da je Srpska na prvom mestu, rekao je Miloš Lukić, član Glavnog odbora SNSD-a, gostujući u ?utarnjem programu RTRS.

„Sednica treba da bude svečana. Ovo je kontinuitet vlasti, ali i stabilnosti Republike Srpske, u naredne četiri godine verujem da ćemo videti Srpsku jaču, prosperitetniju i bolju. Sednica će biti u fokusu ne samo domaće, već i regionalne javnosti, jer se završava četverogodišnji ciklus, i kreće u novi“, naveo je Lukić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.