U trendu

Sve više mladih odustaje od školovanja zbog korone

RIM – Više od 34 hiljada mladih Italijana između 14 i 18 godina mogli bi napustiti nastavu pre kraja školske godine, a jedan od razloga je nastava na daljinu, to jest onlajn, piše denvni list “Avenire”, ali je tema na prvim stranama gotovo svih italijanskih medija.

Istraživanje pod nazivom ”Mladi i korona”, koje je obavljeno po narudzbi nevladine organizacije “Sejv d’čildren” pokazalo je da su mladi zasićeni, umorni, nesigurni, nervozni i zabrinuti situacijom i da sve veći broj prestaje da prati nastavu onlajn. Glavni razlozi su slaba internetska veza i teškoče da se koncentrišu na lekcije putem kompjutera.

Prema statističkim podacima, jedan od osmoro italijanske dece i mladih ili 850 hiljada nema ni kompjuter ni tablet, a na siromašnijem jugu Italije taj broj je još veći i tu jedno od petero školske dece nema tehničke mogućnosti da prati nastavu onlajn.

Istraživanje je takodze pokazalo da 65 odsto mladih veruje da oni plaćaju cenu “nesposobnosti odraslih da organizuju direktnu nastavu u vreme pandemije”, 43 odsto tvrdi da su nepravedno optuženi od starijih kao glavni krivci za prenos zaraze kovida19, a 42 odsto veruje da nije pošteno da odrasli mogu ići na posao a dzacima nije dozvoljeno da pohadzaju nastavu u školama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.