Švedska: Prilično smo sigurni da imamo pravog napadača

Vlasti Švedske prilično su sigurne da je 39-godišnjak uzbekistanskog porekla, koji je osumnjičen i priveden, odgovoran za napad kamionom, ali ne isključuju mogućnost da je bilo još osoba umešanih u obaj slučaj, prenose agencije.

Rojters prenosi da je na vozačevom sedištu unutar kamiona kojim je napad izvršen pronađen uređaj, ali da vlasti još ne mogu da utvrde da li je reč o bombi.

Kako prenosi AP, šef švedske domaće obaveštajne agencije izjavio je da je osumnjičeni bio pod pratnjom vlasti već neko vreme, prenosi AP.

„Uhapšeni nije bio umešan ni u jednu od dosadašnjih policijskih istraga, međutim imamo njegove podatke u fajlovima od ranije“, rekao je šef obaveštajne službe u gradu Sapo Andres Tornberg.

„Ništa ne ukazuje na to da imamo pogrešnu osobu, naprotiv, sumnje su ojačale kako je istraga napredovala. Još ne možemo sa sigurnošću da tvrdimo da nema još umešanih osoba“, rekao je šef policije Dan Elajason.

AP prenosi da su vlasti Švedske navele da državna služba bezbednosti radi sa stranim sluzbbama na ovom slučaju, ali da nisu otkrivale više detalja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.