U trendu

Tadic: Nismo uocili znacajnije propuste u slucaju Matijanica

ZAGREB – Predstavnica Ministarstva zdravlja Hrvatske Mirjana Tadić saopštila je danas da analizom postupka zdravstvenih radnika koji su bili uključeni u pružanje medicinske pomoći novinaru Vladimiru Matijaniću, nisu uočeni značajniji stručni propusti.

Tadić je predstavila nalaz zdravstvene inspekcije o smrti novinara Matijanića koji je preminuo 5. avgusta, navodeći da je „smrtni ishod bio posledica nepredvidivog, odnosno brzonapredujućeg toka upalne bolesti srčanog mišića i plućnih promena kao komplikacija osnovne bolesti covida-19“, prenosi Hina.

„Skup dvaju akutnih upalnih zbivanja vitalnih organa, srca i pluća, doveo je kod pacijenta do rapidnog pogoršanja srčane i disajne funkcije koja je rezultirala kardio-respiratornim zastojem pri čemu brzina kliničkog urušavanja stanja pacijenta govori da je kod njega bila ključna uloga brzo napredujućeg miokarditisa koji je doveo do smrti mehanizmom maligne aritmije što može nastupiti u izuzetno kratkom periodu“, rekla je Tadić.

Tadić, rukovodilac Službe u Samostalnom sektoru za inspekcije u zdravstvu u Ministarstvu zdravlja, najavila je da će se nalaz inspekcije proslediti državnom tužilaštvu i Hrvatskoj lekarskoj komori.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.