U trendu

Tajland: Zarazen pobegao iz karantina, preti mu 2 god zatvora

BANGKOK – Zaraženi izraelski turista Ohad Baruh (29) napustio je obavezan kovid karantin tokom boravka u Tajlandu, nakon čega je usledila petodnevna potera koja je rezultovala njegovom predajom, a sada se suočava sa potencijalnom zatvorskom kaznom od dve godine, javili su lokalni mediji.

Baruh je došao u Bangkok prošlog petka i trebalo je da ostane u karantinu 24 sata u hotelu, dok ne dobije rezultate PCR testa, u skladu sa važećim pravilima, preneo je „Tajms of Izrael“.

Međutim, on je poneo kofere i izašao iz hotela, ne čekajući rezultat, koji je pokazao da je pozitivan na kovid, naveli su tajlandski mediji.

Taksijem je otišao do Pataje, gde ga je nadzorna kamera snimila kako pokušava da se čekira u hotelu, ali ga je recepcionar odbio jer nije hteo da pokaže pasoš.

U subotu, pozvao je hotel u Bangkoku i rekao da je išao u posetu prijatelju u bolnicu i da će se vratiti kasnije tog dana, ali se to nije dogodilo.

Baruh je potom isključio telefon i otišao u Bangkok, a potom na južno ostrvo Koh Samui.

Kada se vest pojavila u tajlandskim medijima, Baruh je pozvao izraelsku ambasadu u Bangkoku i rekao da želi da se preda.

Ambasada je pozvala tajlandsku policiju, koja ga je uhapsila u restoranu.

On se sada suočava sa kaznama za kršenje raznih mera, pa mu preti zatvorska kazna od dve godine zatvora, kao i globa od 150 do 1.200 dolara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar