U trendu

Tegeltija: Izjave Džaferovića licemerne

BANJALUKA – Izjave Šefika Džaferovića, uključujući i poslednju na nedavnoj akademiji povodom sećanja na ratnu akciju tzv Armije BiH na Igmanu, predstavljaju kontinuitet lažnog predstavljanja rata u BiH, jer pominje „građansku BiH“, a borio za islamsku državu, kaže savetnik srpskog člana Predsedništva BiH za pravna pitanja Milan Tegeltija.

Tegeltija je u izjavi za Srnu ukazao na to da su Bošnjaci ratu u BiH dali verski karakter borbe za islam, time što su poginule borce muslimane, proglasili šehidima.

„Ne postoji političko-religijska akrobacija kojom se ovo može opovrgnuti“, naveo je Tegeltija.

On je ukazao da je bošnjački član Predsedništva BiH Džaferović, koje je i ratni načelnik C?B Zenica, u tom ratu učestvovao u islamizaciji te vojske i zločinima koji su činjeni na verskoj osnovi sa kojima je bio upoznat i nije ništa učinio da ih spreči.

„Tako ih je Džaferović u najmanju ruku prećutno odobravao, a, prema relevantnim izveštajima i dokumentima, učestvovao je i u dodeljivanju državljanstava islamskim radikalnim fanaticima od kojih su mnogi činili zločine u BiH i učestvovali u terorističkim akcijama širom sveta“, kaže Tegeltija.

On je naglasio da zbog toga izjave Džaferovića predstavljaju licemerje i pokušaj vređanja elementarne inteligencije svakog zdravorazumnog čoveka.

Džaferović je na nedavnoj akademiji povodom sećanja na ratnu akciju takozvane Armije BiH na Igmanu, između ostalog, izjavio da ideološki i politički sledbenici onih koji su, kako je rekao „glavni organizatori genocida i udruženog zločinačkog poduhvata, ometaju napredak ka postizanju pune stabilnosti, prosperiteta i članstva u EU i Nato“, te da se „takvoj politici svi značajniji međunarodni faktori odlučno suprostavljaju“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.