U trendu

Tigrovi iz Italije stigli u špansko sklonište za životinje

VARŠAVA – Pet od deset tigrova koji su preživeli naporno putovanje Evropom, stigli su u svoj novi dom u španskom utočištu za životinje u gradu Viljena, nakon nedelja oporavka u poljskom zoološkom vrtu.

Krajem oktobra, poljske pogranične vlasti pronašle su deset izmučenih i dehidriranih velikih mačaka u zadnjem delu kamiona koji ih je iz Italije vozio u zoološki vrt u rusku rusku republiku Dagestan.

Nakon što su prešli oko 2.000 kilometara na putu od Rima do ruskog cirkusa, tigrovi su danima bili zarobljeni pošto im je odbijen ulazak u Belorusiju, a zatim su lečeni i zbrinuti u zoološkom vrtu u Poznanju, u zapadnoj Poljskoj, prenosi Rojters.

Jedan od deset tigrova koji su se nalazili u kamionu je uginuo, dok je ostalih devet prebačeno u zoološki vrt. Četiri preostala tigra ostaće u poljskim zoološkim vrtovima, navodi se u izjavi međunarodne grupe za dobrobit životinja AAP.

Poznanjski zoološki vrt čuvaće par tigrova zvanih Gog i Kan, koji se, izgleda, poznaju, navodi AAP. Gog nije bio u mogućnosti da putuje, jer je pretrpeo ozbiljne zdravstvene probleme zbog “neispravne hrane” tokom transporta.

Tigrovi bi verovatno umrli da su stigli na svoje odredište, odnosno verovatno bi se koristili za tradicionalnu kinesku medicinu, rekli su iz AAP.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.