U trendu

Tragedija: Srušio se most, iz reke izvučena tela devojčice i vozača kamiona (video)

Vozač kamiona i 15-godišnja devojčica poginuli su kada se srušio viseći most preko reke dugačak 150 metara, a kada je nekoliko vozila palo u vodu, prenose mediji.

Regionalni tužilac Dominik Alzeari rekao je da je majku devojčice spasili su ljudi koji su se nalazili u blizini mosta koji je povezivao gradove Mirpoa-sur-Tar i Besiere, na jugozapadu Francuske, prenosi AP.

Kako se navodi, 15-godišnja devojčica je u trenutku rušenja mosta bila u automobilu sa roditeljima. Telo devojčice izvučeno je iz vode.

Nekoliko sati kasnije gradonačelnik Mirpo-sur-Tar Erik Oge saopštio je da je pronađeno i telo vozača kamiona koji je pao u reku, kao i da je u nesreći povređeno pet osoba, među kojima su i dvojica vatrogasaca.

U potrazi za preživelima učestvovalo je više od 60 spasilaca, ronioci i 40 policajaca.

Kako se navodi, pokrenuta je istraga o padu mosta.

Gradonačelnik Oge je rekao da je most renoviran 2003. godine, a da je 2017. godine poslednji put proveravana njegova bezbednost i da je tada bio u dobrom stanju.

Dodao je i da je možda kamion koji se u trenutku nesreće nalazio na mostu, možda prekršio pravilo o ograničenju kilaže, po kome je maksimalna dozvoljena težina 19 tona.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.