U trendu

Tragičan bilans poplava u Grčkoj: 16 poginulih, četvoro nestalih (video, foto)

Broj poginulih u poplavama, koje su u sredu pogodile Grčku, porastao je na 16, nakon što su vatrogasci pronašli telo muškarca u poplavljenom podrumu jedne kuće u mestu Nea Peramos, zapadno od Atine.

AP javlja da su danas nastavljene operacije potrage i spasavanja za još četiri osobe, čiji je nestanak prijavljen otkako su poplave pretvorile puteve u bujice blata i šuta.

​Istovremeno, stanovnici zapadnih oboda grčke prestonice Atine danas su pokušavali da očiste nered koji su izazvale bujične poplave kada su prošle kroz njihove krajeve dan ranije, u vreme kada se broj poginulih povećao nakon što su spasilačke ekipe pronašle još jedno telo tragajući za nestalim osobama.

Od 23 povređene osobe, 12 se još nalazi u bolnici, među kojima je i 82-godišnja žena za koju se navodi da je u ozbiljnom stanju na odeljenju za intenzivnu negu, saopštio je Nacionalni centar za zdravstvene operacije.

Olujno nevreme ni danas nije zaobišlo Atinu, a dovelo je i do privremenog prekida saobraćaja na jednoj od glavnih avenija u grčkoj prestonici, ali nije izazvalo bujične poplave.

Vatrogasna služba saopštila je danas da je primila 660 poziva kako bi pomogla u ispumpavanju vode iz poplavljenih domova i poslovnih prostorija od srede ujutru, a da je spasila 88 osoba zarobljenih u domovima i vozilima.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.