Tramp emotivnim govorom izazvao suze (video)

Američki predsednik Donald Tramp je tokom emotivnog dela svog govora o stanju nacije, izazvao i suze prisutnih, a najemotivniji deo bila je priča o imigracionoj politici i dve ubijene devojčice.

Kako prenosi hrvatski portal „jutarnji.hr“, najemotivniji deo govora američkog predsednika usledio je u trenutku kada je počeo da govori o imigracionoj politici.

Naime, na galeriji u Kongresu predstavio je roditelje dve ubijene devojčice koje su likvidirali, kako je rekao, pripadnici zloglasne bande MS-13.

„Ove dve predivne devojčice brutalno su ubijene dok su zajedno šetale vlastitim gradom. Šest pripadnika okrutne bande MS-13 optuženi su za njihovo ubojstvo. Mnogi od tih bandita su iskoristili rupe u našim zakonima kako bi ušli u našu državu u statusu maloletnika bez staratelja. Na kraju su završili u istoj srednjoj školi koju su pohadale Kajla i Najza“, objasnio je Tramp.

On se zatim lično obratio roditeljima ubijenih đevojčica.

„Evelin, Elizabet, Fredi i Roberte, večeras se svi ovde mole za vas. Cela Amerika tuguje sa vama. Molim vas, ustanite. Hvala vam puno. Želim da znate da se 320 miliona američkih srca slama veceras zbog vas. Ali iako ne možemo ni da zamislimo žalost kroz koju prolazite, možemo da učinimo da sve da druge porodice nikada ne moraju da osete takv bol“, rekao je Tramp, pozivajuci Kongres da zatvori spomenute zakonske rupe kako kriminalci i banditi poput onih iz grupe MS-13 više ne bi mogli da dolaze u Ameriku iz inostranstva.

Roditelji ubijenih đevojčica nisu uspeli da suzdrže suze tokom njegovog govora.

„Amerika je nacija koja zna da saoseća. Sa ponosom više od bilo koga na svetu pomažemo onima kojima je to potrebno, svuda na planeti. Ali kao predsedniku Amerike, moja najveća odanost i najveće saosećanje i briga moraju da budu usmereni prema američkoj deci, američkim radnicima i američkim zapostavljenima“, rekao je on.

Privodeći svoj govor kraju, Tramp je predstavio Ji Seong-hoa, Korejca koji je pobegao sa severa na jug, čiju je životnu priču nazvao „žudnjom za slobodom“ i uporedio je sa istim težnjama koje su dovele do stvaranja Sjedinjenih Američkih Država.

„Seong-ho je 1996. bio pregladneli dečak u Severnoj Koreji. Jednog dana pokušao je da ukrade nešto ugljena iz vagona koji bi razmenio za nešto hrane, do koje je bilo gotovo nemoguće doci. Od malaksalosti je pao na šine, a sebi je došao u trenutku kada mu je voz prelazio preko nogu. Podvrgnut je amputacijama na živo, bez ikakvih sredstava koja bi mu ublažila bol“, naveo je Tramp.

Kasnije je bio izložen torturi severnokorejskih vlasti nakon što se vratio sa kratkog puta iz Kine. Napali su ga, zahtevali su da im kaže da li je u Kini sreo neke hrišćane. Zaista ih je sreo i tada je odlučio da želi da bude slobodan, ispričao je Tramp.

„Seong-ho je prešao hiljade milja na štakama, prehodao je Kinu i jugoistočnu Aziju na svom putu do slobode. Veliki deo njegove porodice krenuo je za njim. Danas živi u Seulu gde brine o drugim izbeglicama i u Severnu Koreju šalje poruke kojih se tamošnji režim boji najviše, poruke istine“, dodao je Tramp.

Tvoja velika žrtva svima nam je inspiracija, poručio je Trump nakon čega je Korejac ustao na galeriji i mahnuo svima svojim starim štakama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.