U trendu

Tramp: Izbori daleko od gotovih

VAŠINGTON – Aktuelni predsednik SAD Donald Tramp izjavio je večeras da njegov demokratski protivkandidat Džo Bajden, bez dokaza, žuri da se lažno predstavi kao pobednik predsedničkih izbora, istakavši da su izbori daleko od gotovih.

„Svi znamo zašto Džozef Bajden, bez dokaza, žuri da se lažno predstavi kao pobednik i zašto njegovi medijski saveznici toliko pokušavaju da mu pomognu: oni ne žele da se vidi istina“, naveo je Tramp u saopštenju za javnost, prenosi AP.

On je istakao da su daleko od gotovih i najavio da će njegov izborni štab početi pravni postupak u vezi s rezultatima izbora na sudu u ponedeljak.

„Američki narod zaslužuje poštene izbore: to znači prebrojavanje svih zakonitih glasova, a ne prebrojavanje nezakonitih glasova. To je jedini način da se osigura da javnost ima puno poverenje u naše izbore“, naveo je Tramp.

Prema njegovim rečima, šokantno je što Bajdenov izborni štab odbija da se saglasi sa osnovnim principima i što želi, kako kaže, da se broje glasovi lažnih, preminulih birača ili onih koji nemaju pravo glasa.

„Dakle, šta to Bajden krije? Neću se smiriti dok američki građani ne budu dobili pošteno brojanje glasova kao što zaslužuju i što demokratija zahteva“, zaključio je Tramp.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar