U trendu

Tramp nije pomenuo Bajdena u poslednjem obraćanju

VAŠINGTON – Američki predsednik Donald Tramp poželeo je novoj administraciji mnogo sreće, ali nije izričito pomenuo imenom novoizabranog predsednika Džoa Bajdena, koji će danas biti inaugurisan.

U poslednjem obraćanju kao predsednika SAD u vojnoj bazi Endruz, pre ulaska u avion za Floridu, Tramp je poželeo prisutnima da imaju dobar život.

„Vidimo se uskoro“, rekao je Tramp, a prenosi CNN.

U kratko obraćanju on je zahvalio svojoj porodici i poručio da će se „uvek boriti“.

Istovremeno je poželeo administraciji sve najbolje.

„Mislim da će biti uspešni, imaju zalog da učine nešto spektakularno“, rekao je Tramp.

On je u bazi, gde je kratko svratio pre odlaska na Floridu, poručio građanima SAD da su neverovatan narod, da je SAD velika zemlja i da mu je bila velika čast što je bio predsednik.

„Posmatraću, boriću se uvek za vas. Slušaću i reći vam da budućnost ove zemlje nikada nije bila bolja. Doviđenja, hvala vam, vratićemo se u nekom obliku“, poručio je Tramp prisutnima.

Pored njega je za govornicom sve vreme stajala supruga Melanija koja je nosila crni komplet sličan onom koji je nosila za vreme njegove inauguracije pre četiri godine.

Nakon toga on se pozdravio sa prisutnim članovima porodice i držeći se za ruke sa Melanijom ušao u vojni helikopter koji ih prevozi na Floridu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.