U trendu

Tramp oštro po Obami: „Najgori predsednik u istoriji naše zemlje!“

Donald Tramp opisao je vreme Baraka Obame u Beloj kući kao „katastrofu“, nakon što je američki predsednik rekao da Tramp ne bi bio dobar naslednik.

„Bio je slabić, bez ikakvog učinka“, rekao je republički kandidat Tramp u intervjuu televiziji Foks, prenosi BBC.

Obama je ranije izjavio da Tramp nije kvalifikovan za predsednika SAD-a i upitao se zašto ga republikanci podržavaju.

Francuski predsednik Fransoa Oland priključio se kritikama rekavši da američki magnat izaziva kod ljudi „osećaj mučnine“. Po njegovim rečima, Trampova pobeda na predsedničkim izborima u novembru mogla bi politiku širom sveta da učini konzervativnijom.

Tramp je u intervjuu rekao da je Obama „možda bio najgori predsednik u istoriji naše zemlje“ i utvrdio da o spoljnoj politici „zna više od njega“.

„Pogledajte samo Ukrajinu. On priča o Ukrajini i o tome kako je oštar prema Rusiji. A oni su u međuvremenu uzeli Krim“, rekao je Tramp, ranije kritikovan da podržava rusko spajanje ukrajinskog poluostrva.

Barak Obama je napao Trampa rekavši da je „strašno nepripremljen“ za američkog predsednika i pozvao republikanske čelnike da mu otkažu podršku. Podsetio je na sporne Trampove izjave o roditeljima američkog narednika, muslimana koji je poginuo u borbi, koji su bili gosti na demokratskoj konvenciji na kojoj je Hilari Klinton prošle nedelje potvrđena za predsedničku kandidatkinju.

Tramp je odmah nakon Obamine kritike uzvratio da je njegova demokratska rivalka Klinton vodila politike koje su naštetile sigurnosti zemlje i američkim radnicima.

„Hilari je dokazala da je neprikladna za rad u bilo kojoj vladi“, rekao je tada Tramp.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.