U trendu

Tramp otpustio menadžera predsedničke kampanje

Menadžer predsedničke kampanje Donalda Trampa, Kori Levandovski, napušta to radno mesto, koje su obeležile kontroverze i sukobi sa kolegama u Trampovom timu.

Trampov portparol Houp Hiks je izjavila da „Levandovski više neće raditi na kampanji“, pohvalila njegov „trud i posvećenost“ i poželela mu sve najbolje, prenela je agencija AP.

Levandovski, koji je na neki način bio nekonvencionalan kao i njegov šef, bio je uz Trampa od samog početka njegove kampanje za nominaciju Republikanske stranke za predsednika SAD.

Levandovski je bio glavni zagovarač teze da je najbolja strategija u kampanji da „Tramp jednostavno bude Tramp“ i često je odbacivao ideju da kontroverzni biznismen treba da angažuje iskusnije saradnike u kampanji, ili da treba da ublaži svoju retoriku kako se približavaju predsednički izbori u novembru.

Iako je bio kontroverzna ličnost u Trampovoj kampanji, Levandovski je imao koristi zbog svoje bliskosti sa američkim milijarderom.

On je sa Trampom putovao privatnim avionom na gotovo svaki predizborni skup, što mu je omogućilo direktniji kontakt sa najizglednijim kandidatom republikanaca za predsednika SAD od bilo kojeg drugog člana tima.

Agencija AFP ocenjuje da otpuštanje Levandovskog ukazuje da Tramp želi da se repozicionira uoči izbora u novembru.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.