U trendu

Tramp posavetovao Severnu Koreju da se dobro ponaša

Američki predsednik Donald Tramp danas je poručio severnokorejskom vodji Kim Džong Unu da treba „dobro da se ponaša“, u trenutku kada SAD zauzimaju tvrdji stav prema balističkim i nuklearnim programima Pjongjanga.

Kada je novinar upitao danas Trampa da li ima poruku za Kim Džong Una, američki predsednik je odgovorio: „Da se dobro ponaša“.

Tokom današnje posete demilitarizovanoj zoni izmedju dve Koreje američki potpredsednik Majk Pens ponovio je da SAD ne isključuju nijednu opciju kada je u pitanju Severna Koreja.

Pensova poseta usledila je dan posle severnokorejskog novog neuspelog lansiranja rakete. Severna Koreja je za godinu dana znatno ubrzala razvoj svojih programa koje zabranjuje medjunarodna zajednica.

Portparol Bele kuće Šon Spajser nije želeo da kaže šta bi moglo da izazove američki vojni odgovor.

„Označavanje crvenih linija nije baš funkcionisalo u prošlosti“, rekao je Spajser i dodao da Tramp pažljivo krije svoje karte i da ne treba očekivati da će on unapred objaviti šta će uraditi u odnosu na jednu ili drugu situaciju.

„Nećete videti kako predsednik naznačava crvene linije ali ono što radi o Siriji pokazuje da kad bude potrebno ovaj predsednik zna da predje na dela“, rekao je Spajser.

Severna Koreja je preko svog zamenika ambasadora pri UN navela da je spremna da odgovori na „bilo koju vrstu rata“ koji bi pokrenule SAD.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.