U trendu

Tramp rekao da voli Borisa Džonsona

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je danas da je razgovarao s Borisom Džonsonom, favoritom za novog britanskog premijera, i izrazio uverenje da će Džonson „odlično obaviti posao“ u Dauning stritu 10.

„Mnogo volim Borisa Džonsona, razgovarao sam juče s njim, mislim da će odlično obaviti posao“, rekao je Tramp, i dodao da je uveren da će njih dvojica imati „odlične odnose“.

On je takodje ponovio kritike na račun odlazeće premijerke Tereze Mej zbog „veoma loše obavljenog posla“ oko Bregzita.

„To je katastrofa, a nema nijednog razloga da to bude tako. Mislim da će Boris srediti to pitanje“, naveo je predsednik SAD.

Tramp je rekao da je „oduvek voleo“ Džonsona, „jedinstvenog čoveka s kojim ću se dobro slagati jer sam i ja jedinstven“.

Početkom jula je izbila diplomatska oluja izmedju Vašingtona i Londona, posle objavljivanja u medijima poverljivih diplomatskih depeša u kojima je tadašnji britanski ambasador u SAD optro kritikovao o Trampa i njegovu vladu, napisavši da je američki predsednik nesposoban i jedini odgovoran za loše funkcionisanje svoje administracije.

„Zaista ne verujemo da će ova administracija (SAD) postati znatno normalnija, manje disfunkcionalna, manje nepredvidljiva, manje raskidana frakcijama, manje diplomatski nespretna i nesposobna“, napisao je ambasador Kim Derok koji je potom podneo ostavku.

Tramp se tada razgnevio i obnovio napade na Terezu Mej i njeno rukovodjenje procesom Bregzita.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.