U trendu

Tramp S. Koreji: Ne potcenjujte nas, ne iskušavajte nas

Predsednik SAD Donald Tramp je prvog dana svoje posete Južnoj Koreji poslao oštru poruku Pjongjangu, upozorivši Severnokorejce da ih ne iskušavaju i ne potcenjuju.

„Ne potcenjujte nas. Ne iskušavajte nas“, rekao je Tramp, dodajući da severnokorejskog lidera Kim Džong Una oružje koje dobavlja ne čini bezbednijim, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

U neočekivanom potezu, Tramp je odlučio da se direktno obrati Kimu u svom govoru pred južnokorejskim parlamentom, insistirajući da odbaci nuklearne i raketne programe.

„Stavljaju tvoj režim u veliku opasnost. Svaki korak koji napraviš niz ovaj mračni put uvećava opasnost sa kojom se suočavaš. Severna Koreja nije raj koji je tvoj deda zamislio. To je pakao koji nijedna osoba ne zaslužuje“, rekao je Tramp, prenosi BBC.

On je naglasio da bi fatalna greška bilo tumačiti kao slabost kontrolisano ponašnje SAD, jer je sada u Vašingtonu druga administracija.

Američki predsednik takođe je naglasio da želi „mir kroz snagu“, misleći na veliko prisustvo američke vojske na Korejskom poluostrvu, pozvavši Rusiju i Kinu da prekinu sve veze sa Severnom Korejom, uključujući i ekonomske.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.