U trendu

Tramp: Tuzba koju je podnela DŽejms politicki lov na vestice

VAŠINGTON – Bivši predsednik SAD Donald Tramp osudio je danas potez državne tužiteljke NJujorka Leticije DŽejms koja je ranije danas podnela građansku tužbu protiv njega, njegove dece i kompanije za finansijsku prevaru, kao politički „lov na veštice“.

Tramp je, u objavi na svojoj društvenoj mreži, takođe, nazvao Leticiju DŽejms, koja je Afroamerikanka, „rasistom“ i „prevarantom“, ali se nije direktno osvrnuo na navode građanske tužbe, preneo je Rojters.

Džejms je navela da je tužba podneta „protiv Donalda Trampa, Trampove kompanije, višeg rukovodstva i odgovornih subjekata“ zbog angažovanja u višegodišnjim finansijskim prevarama radi ostvarivanja ekonomske koristi, preneo je londonski „Gardijan“.

U tužbi se navodi da je Donald Tramp, uz pomoć svoje dece Donalda Trampa mlađeg, Ivanke Tramp i Erika Tramp, kao i viših rukovodilaca kompanije, lažno povećao neto vrednost svoje poslovne organizacije za više milijardi dolara.

„To je činio kako bi naveo banke da mu pozajmljuju novac pod povoljnijim uslovima, podstakao osiguravajuće kuće da obezbede osiguranje za veće limite uz niže premije i konačno, da bi ostvario poreske olakšice“, navedeno je u tužbi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar