U trendu

Trampove pretnje: „Pucajte im u noge, rovove napunite zmijama i aligatorima“

Njujork Tajms je objavio delove knjige u kojoj se navodi da je američki predsednik Donald Tramp predlagao svojim saradnicima da se bore protiv ilegalnih migracija iz Meksika u SAD tako što će migrantima pucati u noge, napraviti rovove pune zmija i aligatora, postaviti šiljke na vrh zida ili ga elektrificirati.

U knjizi „Granični ratovi: Trampov napad na imigraciju“, novinara Majkl D.Šira i Džulije Hiršfeld Dejvis, koja će biti objavljena 8. oktobra, navodi se da je Tramp to rekao tokom niza sastanaka sa svojim savetnicima u martu, prenose britanski mediji.

„Činite da izgledam kao idiot“, vikao je on na saradnike koji se nisu složili sa njegovim idejama.

Među prisutnim saradnicima na tom sastanku bili su tadašnja državna sekretarka za bezbednost Kirstjen Nilsen i tadašnji savetnik, inače njegov zet, Džared Kušner, koji su napustili sastanak u panici.

Kako se navodi, Tramp je imao i ideju da se granični zid ofarba u crno, kako bi apsorbovao što više toplote, što bi penjačima na zid otežalo prelazak, a razmišljao je i o konstrukciji površine koja bi onemogućila penjanje, kao i o zaobljenim metalnim cilindrima. Međutim, to mu se estetski nije svidelo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.