U trendu

Tras: Elizabeta bila stena na kojoj je pocivala Britanija

LONDON – Nova britanska premijerka Britanska premijerka Liz Tras odala je počast preminuloj kraljici Elizabeti, a istovremeno pružila i podršku i izrazila lojalnost novom kralju Čarlsu.

Tras je u obraćanju ispred Dauning strita rekla da je smrt kraljice „veliki šok za naciju i svet“ i da je to dan velikog gubitka.

Ona je rekla za kraljicu da je bila kao stena na kojoj je izgrađena moderna Britanija i „sam duh Velike Britanije“, prenosi Rojters.

Kazala je da je kraljica bila inspiracija i za nju kao i za mnoge Britance.

„Kraljica Elizabeta Drga bila je stena na kojoj je počivala moderna Britanija. Naša zemlja je porasla i procvetala pod njenom vladavinom. Velika Britanija je danas velika zemlja zbog nje“, poručila je Tras koja podseća da je pre samo dva dana otišla u Balmoral kako bi se sastala s kraljicom i polozila zakletvu za premijera.

Odala je i počast novom kralju Čarlsu i istakla da se zemlja sada mora ujediniti kako bi ga podržala i ponudila svoju „lojalnost i odanost“. „Uvodimo novu eru u veličanstvenoj istoriji naše velike zemlje, baš onako kako bi njeno velicanstvo želelo“, rekla je Tras i izjavu završila rečima: „Bože čuvaj kralja“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.