U trendu

Turković: Sve sto radim, radim u skladu s Ustavom i zakonima

SARAJEVO – Ministarka spoljnih poslova BiH Bisera Turković izjavila je sinoć da sve što radi kao ministarka, radi u skladu sa Ustavom i zakonima, reagujući na kritike srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika, da se po pitanju stava o konfliktu u Ukrajini samoproglasila za kreatora spoljne politike BiH, iako je ona prema Ustavu u nadležnosti Predsedništva BiH.

„Bosna i Hercegovina ima Ustav, zakone i međunarodne sporazume koji su iznad bilo kojeg političara, pa i onih koji blokadama i ucenama nanose štetu građanima. Sve ono što radim kao ministarka spoljnih poslova je u skladu sa Ustavom, zakonima, međunarodnim ugovorima i strateškim dokumentima. Na sve njih su potpis stavili predstavnici građana i svih konstitutivnih naroda i ostalih u Bosni i Hercegovini. Obaveza svih je da ih poštuju i sprovode“, saopštila je Turković, preneo je Klix.ba.

Ministarka je navela i da Dodika podseća da je Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU, u ime BiH potpisao Nikola Špirić, i da po tom sporazumu BiH mora usaglašavati spoljnu politiku sa EU, dok je Partnerstvo za mir koje je trasiralo put BiH ka NATO pre 15 godina potpisao Nebojša Radmanović.

„Gospodine Dodik, BiH nije od juče, starija je od neodgovornih dnevno-političkih manipulacija i dezinformacija. Umesto da osudite nasilje i rat, pokušavate, očito u nečijem tuđem interesu, relativizujete jasan stav BiH, a sigurna sam i stav svih njenih građana protiv rata i sukoba bilo gde u svijetu pa i u Ukrajini“, poručila je Turković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar