U trendu

Turska vojska bombardovala položaje Islamske države u Siriji

Tri lovca F16 turske vojske bombardovala su rano jutros više ciljeva Islamske države na teritoriji Sirije, dan nakon okršaja turske vojske i ekstremista na granici, saopšteno je iz kancelarije turskog premijera. 

Turski avioni gađali su projektilima dva generalštaba i jedno mesto okupljanja boraca Islamske države u periodu između 3.40 i 3.53 po lokalnom vremenu, i zatim su se vratili u svoju bazu u Dijarbakiru, na jugoistoku Turske, navodi se u saopštenju medijske službe turskog premijera Ahmeta Davutoglua. 

Prema navodima novinske agencije Dogan ciljevi se nalaze oko sela Havar, naspram južne turske provincije Kilis.

„Republika Turska odlučna je da preduzme sve mere predostrožnosti da odbrani nacionalnu bezbednost“, navodi se u saopštenju i dodaje da je o izvđenju napada odlučeno sinoć na sastanku bezbednosnog tima sa premijerom.

Ekstremistički borci su sinoć pucali iz Sirije na granični prelaz turske vojske u oblasti Kilis, kada je ubijen jedan podoficir a dva vojnika su ranjena, prema navodima turske vojske.

Turski tenkovi su odmah odgovorili otvorili vatrom i pucali na položaj ekstremista, i ubijen je jedan od njihovih pripadnika a tri vozila su im oštećena.

U ponedeljak je u samoubilačkom napadu u gradu Suruču kod sirijske granice,koji su turske vlasti pripisale ekstremistima Islamske države, ubijeno 32 ljudi i oko sto povređeno.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.