U trendu

Tužioci: Čovek optužen za ubistvo supruge poreklom iz Srbije sumnjao da ga ona vara

Suprug žene iz Masačusetsa u SAD, koja je poreklom iz Srbije, a nestala je za Novu godinu, sumnjao je da ga ona vara i ubedio je svoju majku da unajmi privatnog istražitelja da to dokaže, navodi se u dokumentima tužilaštva objavljenim u četvrtak.

U decembru je Brajan Volš „u više navrata pristupao Instagram stranici“ jednog od muških prijatelja Ane Volš iz Vašingtona, gde je radila, rekli su tužioci.

Njegova majka je 26. decembra angažovala istražitelja „uz njegov doprinos i uputstva“ da sprovede nadzor, a sledećeg dana iPad njegovog najstarijeg deteta je korišćen za internet pretragu o „razvodu“.

Volš (47) optužen je za ubistvo s predumišljajem i za dovođenje policijske istrage u zabludu i ometanje pravde i nepropisno postupanje s ljudskim telm. Prvostepena presuda za ubistvo u Masačusetsu gde mu se sudi, nosi obaveznu kaznu doživotnog zatvora bez uslovnog otpusta.

Volš je optužen da je ubio Anu Volš, raskomadao je i bacio njeno telo. On se u četvrtak na Višem sudu okruga Norfolk izjasnio da nije kriv. Sudija je odredio da bude zadržan bez kaucije.

Ana Volš (39), majka troje dece koja je poreklom iz Srbije, poslednji put je viđena početkom 1. januara posle novogodišnje večere u njihovoj kući u Masačusetsu sa suprugom i porodičnim prijateljem, rekli su tužioci.

Brajan Volš je rekao da je ona pozvana iz firme da dođe u Vašington na Novu godinu zbog hitnog posla. Nije kontaktirao njenog poslodavca do 4. januara, kada je rekao da je nestala. Kompanija u kojoj je ona radia – prva koja je obavestila policiju da je Ana Volš nestala, rekla je da nije bilo nikakvog hitnog posla, rekli su tužioci.

Ona je živela između Vašingtona, gde je radila za međunarodnu kompaniju za upravljanje imovinom, i porodične kuće u bogatoj obalskoj zajednici Kohaset, kod Bostona.

Brajan Volš je zimus bio u kućnom pritvoru, uz neke izuzetke, dok je čekao kaznu zbog prevare koja je obuhvatila i prodaju lažnih slika Endija Vorhola, navodi se u spisima Saveznog suda.

Ana Volše se sastala s prijateljicom u Vašingtonu 28. decembra, kada je bila „neuobičajeno emotivna i izuzetno uznemirena“, rekli su tužioci.

„Ana je verovala da će Volš dsptei u zatvor zbog njegovog krivičnog postupka. Ana je rekla svojoj prijateljici da namerava da preseli svoje troje dece u Vašington i da je spremna da napusti Volša“, navodi se u dokumentu.

Advokatica Brajana Volša, Trejsi Majner, rekla je u četvrtak da se neka osoba ne smatra mrtvom sedam godina „jer je jednoj osobi lako da nestane ako želi da nestane“.

Rekla je da nije nađeno telo Ane Volš, nema naznaka da li je umrla ili kako, kao ni oružja ili motiva ubistva.

Majner je rekla da je majka Brajana Volša unajmila privatnog detektiva, ali je on rekao da je njegova majka „luda“.

„Ana je dobra, ali samo napred, pokazaće se da ste pogrešili“, rekao joj je, navela je Majner. „Istražitelj nije našao nikakve dokaze o aferi Ane jer zapravo nije ni imao vremena da počne bilo šta da radi pre no što je Ana nestala“.

Advokatica je rekla da je Volš čekao tri dana da pozove Aninog poslodavca, jer je ranije, u novembru, za Dan zahvalnosti, danima nije bilo i nije se mogla kontaktirati.

Tužioci su rekli da je od 1. januara i nekoliko dana kasnije, Brajan Volš više puta tražio na internetu koristeći iPad deteta, a zermini su bili „rastavljanje i najbolji načini za uklanjanje tela“, „koliko bvremena treba dok telo ne počne da smrdi“ i „testera kao najbolji alat za komadanje“.

Advokaticaa Majner je rekla da je bilo i drugih pretraga, kao što su „kako osnovati dobrotvornu korporaciju da podeli velike dobitke na lutriji, bez poreza“, i „najbolja mesta za porodični odmor 2023“.

Istražitelji su rekli da su 3. januara s kamere za nadzor našli snimak čoveka koji liči na Brajana Volša kako baca nešto što je izgledalo kao teške kese za smeće, u kontejner za smeće u stambenom naselju u Abingtonu, nedaleko od Kohaseta.

Pretresom 8. januara u postrojenju za preradu smeća nedaleko od kuće majke Brajana Volša, otkrivene su kese za otpatke u kojima su bile sekire, testera za metal, peškiri i zaštitno odelo, sredstva za čišćenje, tašnica „Prada“, čizme poput onih koje je Ana Volš imala, saopštile su vlasti.

Tužioci su takođe rekli da je Ana Volš sklopila životno osiguranje od 2,7 miliona dolara, navodeći svog muža kao jedinog korisnika. Advokatica Majner je rekla da Brajanu Volšu ne treba novac. Rekla je da je njegova majka, koja je bogata, dala njemu i supruzi „desetine hiljada dolara“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar