U trendu

Tužna sudbina: Obišao ceo svet biciklom – usmrtio ga autobus ispred sopstvene kuće (video)

Izraelski avanturista, Roei Sadan (39), koji je biciklom obišao svet i preživeo pad s planine u Indiji, preminuo je nakon što ga je u blizini sopstvene kuće udario autobus, prenose mediji.

Gilbarartar rock its 426 m high.20 months ago I fell 500 m in himlaya mountains .Imagine that.

Posted by Roei Sadan on Tuesday, April 18, 2017

Sadan je od 2007. do 2011. godine biciklom obišao 42 zemlje na šest kontinenata. Autobus ga je udario pored ulaza u kibuc Roš HaNikra u sredu, piše BBC.

Nakon nesreće je prebačen u bolnicu, ali nažalost, preminuo je dva dana kasnije.

Tri godine nakon početka svog puta oko sveta Sadan je za Džerusalem post napisao: „Dok prelazim kontinente, nisam sam. Posećujem izraelske ambasade po svetu, držim predavanja u školama i pričam svetu o Izraelu… Neki me zovu ‘ambasador na točkovima’.“

Njegova ruta je krenula iz severne Aljaske preko obala Severne, Centralne i Južne Amerike. Nakon toga je vozio bicikl od samog juga Afrike pa do Etiopije, a zatim do Izraela.

Iduća tura je išla preko Evrope, zatim Turske, Uzbekistana i Tadžikistana do Kine. Na kraju se dve nedelje vozio obalom Australije.

2015. godine doživeo je nezgodu na planinarenju u severnoj Indiji. Na planini Stok Kangri se okliznuo na steni i pao nekoliko stotina metara niže. Prevezen je u bolnicu, a nakon što mu se stanje stabilizovalo, prebačen je na lečenje u Izrael. Nakon nesreće se oporavio i nastavio da se bavi biciklizmom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar