U trendu

Tvrdi da je Tramp silovao i sada ga tuži zbog kletve (foto)

Žena koja je optužila američkog predsednika Donalda Trampa da ju je silovao pre više od 23 godine u jednoj prodavnici u Njujorku podnela je danas tužbu protiv njega zbog njegovih izjava u junu u kojima je poricao da ju je napao.

I. Džin Kerol (E. Jean Carroll), dugogodišnja kolumnistkinja magazina El (Elle), navela je u tužbi podnetu sudu na njujorškom Menhetnu da je Tramp lagao kada je tvrdio da je nije napao i doveo u pitanje njen „integritet, poštenje i dostojanstvo“ svojim objašnjenjem razloga zašto je izašla u javnost s pričom o tom incidentu.

Kako prenosi Rojters, Bela kuća nije odgovorila na zahtev za komentar.

Portparolka Bele kuče Stefani Grišam rekla je Vašington postu da je „tužba besmislena i priča je prevara – baš kao i autorka“.

Džin Kerol je priču o navodnom silovanju u prodavnici „Bergdorf Gudmen“ na njujorškoj Petoj aveniji, za koje tvrdi da se dogodilo između jeseni 1995. i proleća 1996, objavila u magazinu „Njujork“ u junu, kao isečak iz njenih memoara koji će biti objavljeni sledećeg meseca.

Tramp je tada saopštio da je nije silovao i da je nikada nije sreo. On ju je optužio da laže i da je to učinila da bi podstakla prodaju svoje knjige.

Još desetak žena optužilo je Trampa da ih je seksualno zlostavljao, što on negira.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.