U trendu

U Alepu pronađeno sedam ogromnih skladišta oružja i municije

U Alepu je pronađeno sedam ogromnih skladišta oružja i municije, kojima bi moglo naoružati nekoliko bataljona pešadije, izjavio je portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov.

Kako je rekao, istovremeno su pronađena tri tenka i dva višecevna bacača raketa, a pronađen je i veliki broj improvizovanih minobacača.

Takođe, Konašenkov je istakao da su u Alepu pronađene i grobnice gde su sahranjene na desetine Sirijaca, a utvrđeno je da su ti ljudi bili mučeni.

„Sve te činjenice govore da su teroristi počinili teške ratne zločine, a o tome ćemo javno govoriti kako bi pokrovitelji tih takozvanih opozicionara u Londonu i Parizu dobro znali ko su zapravo njihovi puleni“, rekao je on.

Konašenkov je takođe naveo da su borci „umerene opozicije“ u Alepu minirali sve, počevši od dečijih igračaka, preko automobila i motocikala, do ulaza u zgrade.

„Ova humanitarna akcija u Alepu razrušiće mitove o takozvanoj umerenoj opoziciji o kojima su govorili zapadni političari. Jedino što još nisu pronađen ti ’Beli šlemovi‘ — volonteri i spasioci koje na sva zvona hvale u Parizu i Londonu i koje samo što nisu kandidovali za Nobelovu nagradu“, zaključio je on.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.