U trendu

U Banjaluci u toku veliki narodni skup „Sloboda“

BANJALUKA – Hiljade građana širom Republike Srpske okupilo se danas na banjalučkom Trgu Krajina, gde je u toku veliki narodni skup „Sloboda“ organizovan u znak podrške rukovodstvu Srpske i protesta protiv nametanja odluka međunarodnih predstavnika.

Skup se održava u organizaciji Boračke organizacije Republike Srpske s ciljem očuvanja odluka koje donose institucije Srpske i koje ni u kom slučaju ne smeju biti derogirane, jer su u skladu sa Ustavom i Dejtonskim sporazumom.

Povod ovog velikog narodnog okupljanja je poslednja odluka Karistijana Šmita koji pokušava da ospori imovinu Republike Srpske.

Ovaj nemački diplomata je postavljen za visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH prošlog leta mimo odluke Saveta bezbednosti UN i zato ga Republika Srpska ne priznaje.

Šmit je 12. aprila rekao je da je „obustavio Zakon o nepokretnoj imovini Republike Srpske koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti“.

Reč je o zakonu koji je Narodna skupština Republike Srpske usvojila 10. februara i koji je, u međuvremenu, stupio na snagu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.