U trendu

U centru Zadra pretučena trojica francuskih turista

ZAGREB – Trojica mladića u centru Zadra pretukla su 2. aprila trojicu francuskih turista, od kojih je jedan zadobio teške telesne povrede, dok su dvojica lakše povređena, saopštila je zadarska Uprava policije.

Navodi se da je nad trojicom hrvatskih državljana dovršeno krimnalističko istraživanje i oni se sumnjice da su toga dana oko tri sata iza ponoći na Narodnom trgu verbalno i fizički napali trojicu stranih državljana.

„Tom prilikom su dvoje državljana Francuske, 20-godišnjak i 23-godišnjakinja, lakše povređeni, dok je treća osoba, 20-godišnji državljanin Francuske zadobio telesne povrede, koje su naknadno u Opštoj bolnici Zadar okvalifikovane kao teške…“, stoji u olicijskom saopštenju.

Istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni 19-godišnjak tokom narušavanja javnog reda i mira teže povredio stranog državljanina i protiv njega će biti podneta krivična prijava zbog teške telesne povrede.

Takođe, protiv ovog 19-godišnjica biće podnet i optužni predlog zbog počinjenog prekršaja u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira.

A protiv 18-godišnjaka sledi optužni predlog zbog prekršaja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar