U trendu

U CG od popuštanje mera u još četiri opštine

PODGORICA – U Crnoj Gori će se od sutra još četiri opštine pridružiti onima u kojima su epidemiološke mere popuštene, preporuka je Instituta za javno zdravlje.

Vaspitno-obrazovne ustanove u Nikšiću, Mojkovcu, Beranama i Kolašinu ponovo će biti otvorene od naredne sedmice, a njima će biti dozvoljeno izvođenje muzike uživo u baštama ugostiteljskih objekata od 18 do 21 sat, pri čemu i dalje važi zabrana emitovanja muzike korišćenjem elektroakustične opreme, kao i zabrana igranja i plesa.

Nove mere važiće do 30. aprila i važiće u 22 crnogorske opštine među kojima su od ranije i Podgorica, Herceg Novi, Žabljak, Tivat, Kotor, Plužine, Budva, Tuzi, Rožaje, Bar, Ulcinj, Bijelo Polje i Cetinje, prenelis u crnogorski mediji.

U svim opštinama će biti otvorene igraonice od 7 do 20 sati, radnim danima će međugradski saobraćaj raditi nesmetano, a radno vreme fitnes centara i teretana, kao i priređivača igara na sreću je od 7 do 22 sata.

Ugostiteljski objekti mogu da rade od 7 do 23 sata u punom kapacitetu – vani i unutra – uz najviše četiri osobe za stolom.

Za sada, stare pooštrene mere ostaju na snazi u Pljevljima, Šavniku i Andrijevici, s obzirom na to da je u tim opštinama kumulativa incidenca zaraženih na 100 hiljada stanovnika veća od 800.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar