U trendu

U napadu u Jerusalimu ubijeno sedam ljudi, napadač 21-godišnji Palestinac

JERUSALIM – U terorističkom napadu na sinagogu u naselju Neve Jakov u Jerusalimu poginulo je sedam ljudi, 10 je povređeno, a napadač je 21-godišnji Palestinac poreklom iz istočnog Jerusalima Alkam Khairi.

Kako navodi policija, Khairi, koji je ubijen, nije imao nikakve veze sa poznatim terorističkim organizacijama i njihovim ćeljama pre napada, prenosi Jerusalim post.

Policija dodaje da je Khairi u petak pucao iz vatrenog oružja na ljude koji su izlazili iz sinagoge Ateret Avraham nakon molitve.

Nakon što je ušao i napao ljude u sinagogi, napadač je, prema navodima očevidaca, počeo da juri za ljudima koji su pokušavali da pobegnu.

Zatim je pokušao da pobegne sa lica mesta automobilom i pucao u pravcu izraelskih policajaca, koji su odgovorili paljbom i ubili ga, saopštila je policija.

„Videli smo ženu i četiri muškarca kako leže na putu. Zadobili su prostrelne rane i nisu davali znake života. Mogli smo samo da potvrdimo njihovu smrt“, rekao je bolničar Fadi Dekidek.

Dodaje da je troje ranjenih, uključujući 70-godišnju ženu u kritičnom stanju i da su evakuisani u bolnicu Hadasa na planini Skopus.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar