U Nešvilu vanredno stanje, četvoro nastradalo u poplavama

NEŠVIL – U Nešvilu, gavnom gradu američke savezne države Tenesi, proglašeno je vanredno stanje nakon što je zbog subotnjih poplava tokom noći poginulo najmanje četvoro ljudi.

CNN prenosi da je gradonačelnik Nešvila Džon Kuper potpisao u nedelju naredbu kojom se proglašava vanredno stanje i poručio da će ovom regionu biti potrebni državni i savezni resursi zbog saniranja posledica jakog nevremena.

„U Nešvilu je za vikend palo i do 178 milimetara kiše, što je druga najviša dvodnevna ukupna količina padavina ikad zabeležena“, rekao je gradonačelnik Kuper na konferenciji za novinare u nedelju, prenosi AP.

Agencija navodi da su zbog bujičnih kiša u Tenesiju poplavljeni mnogi stambeni i drugi objekti, putevi su neprohodni, a vlasti su saopštile da je najmanje 130 ljudi spaseno iz automobila i domova, a potvrđeno je i da su u nedelju u poplavama nastradale četiri osobe.

Meteorološka služba saopštila je da se nove padavine ne očekuju, ali da poplave i dalje predstavljaju pretnju za ovo području pošto će u nekim delovima reke i dalje rasti, a vodostaj će ješ nekoliko dana ostati svuda visok, navodi agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.