U trendu

U Pakistanu odblokirane društvene mreže

ISLAMABAD – U Pakistanu je danas obnovljen rad najpopularnijih aplikacija i društvenih mreža, nakon što su ih vlasti blokirale na oko pet sati iz bezbednosnih razloga,a tokom akcije protiv nasilne islamističke grupe.

„Pristup određenim aplikacijama na društvenim mrežama privremeno je ograničen, kako bi se održao javni red i bezbednost, saopštio je ranije visoki zvaničnik telekomunikacionih vlasti za Rojters, ne precizirajući na koje se društvene mreže to odnosi.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da će blokada trajati do 15 časova po lokalnom vremenu, a primenjivaće se na najpopularnije aplikacije Jutjub , Fejsbuk, Votsap, Tviter, Telegram, Tik-Tok.

Jedan drugi izvor je Rojtersu izjavio da je blokada na društvenim mrežama povezana sa operacijom protiv pripadnika ove grupe.

Pakistan je ranije ove nedelje zabranio rad radikalne islamske partije „Tehrik e Labaik Pakistan“ (TLP) nakon što su četiri policajca ubijena, a još 600 ljudi povređeno u nasilnim protestima koje je organizovala zbog hapšenja njenog lidera i objavljivanja karikatura s prikazom proroka Muhameda u Francuskoj, a jedan zvaničnik je ranije najavio da će se blokirati društvene mreže radi obračuna sa tom organizacijom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.