U trendu

U Parizu i Londonu održani protesti protiv Bolsonara

PARIZ – Nekoliko stotina aktivista za zaštitu životne sredine protestovalo je danas ispred Brazilske ambasade u Parizu, dok se sukob lidera oko pitanja klimatskih promena intenzivira, a slični protesti održani su i u Londonu.

U četvrtak su francuski predsednik Emanuel Makron i generalni sekretar UN Antonio Gutereš izrazili zabrinutost zbog požara koji divljaju u Amazoniji, ali brazilski predsednik Žair Bolsonaro ljutito je odgovorio na ono što on smatra mešanjem u unutrašnju politiku Brazila, prenosi Rojters.

Demonstranti koji su protestovali protiv Bolsonara ispred brazilske ambasade u Parizu nosili su plakate s porukama poput „Bolsonaro napolje!“.

Aktivisti grupe „Pobuna protiv izumiranja“, rekli su da su se demonstranti, takođe, okupili ispred brazilske ambasadi u Londonu i pozvali Bolsonara da zaštiti amazonske prašume.

Spor između Bolsonara i Makrona pogoršao se danas, kad je Makronova kancelarija saopštila da je Bolsonaro lagao kad je smanjivao zabrinutost zbog klimatskih promena na samitu G20 održanom u Japanu u junu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.