U trendu

U ponoć u Herceg Novom izborna tišina

HERCG NOVI – U Herceg Novom u ponoć počinje izborna tišina uoči lokalnih izbora koji će u tom gradu biti održani u nedelju, 9. maja, i trajaće do zatvaranja biračkih mesta u 20 sati.

Građani će birati između pet koalicija i jednog građanskog pokreta:Izborna lista “Novska lista – Naš grad, naš brod“, „Evropski tim za Herceg Novi“, čija je okosnica DPS, „Pravi Novi, sloboda je u našim rukama“.

Pod rednim brojem četiri je koalicija „Za budućnost Herceg Novog i Boke“, okupljena oko Demokratskog fronta, sledi “Stevan Katić – Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi“ i koalicija “Dr Dritan Abazović – Crno na bijelo – Može bokeški“.

Novi lokalni parlament imaće 35, umesto 34 odbornika koliko je bilo do ovih izbora.

Pravo glasa na izborima, prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova, ima 25.590 birača.

Na izborima u Herceg Novom 2017. godine najviše mandata osvojili su Demokratska Crna Gora – devet i Demokratski front – četiri, dok je DPS Mila Đukanovića, iako je pojedinačno osvojio najviše mandata, 12, izgubila vlast u tom gradu.

Nakon poraza DPS-a na parlamentarnim izborima 30. avgusta prošle godine, a nakon toga i u Nikšiću, prema pisanju dela podgoričkih medija, novski izbori su odlična prilika za nastavak „gubitničkog niza“ partije predsednika Mila Đukanovića.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar