U trendu

U SAD medicinska sestra serijski ubica osudjena na doživotni zatvor

Medicinska sestra u SAD osudjena je danas na doživotni zatvor zbog ubistva sedam ratnih veterana, kojima je namerno ubrizgala smrtonosne doze insulina.

Reta Mejz (Reta Mays) (46) priznala je u julu krivicu za sedam ubistava i pokušaj ubistva još jedne osobe, čime je izbegla dodatnu istragu o još desetak sumnjivih smrtnih slučajeva.

Optužena, koja se danas prvi put suočila sa porodicama žrtava u sudnici, rekla je da joj žao zbog bola koji je nanela.

Njen advokat je rekao da je ona „izgubila sposbnost jasnog razlučivanja“ zbog problema sa mentalnim zdravljem. Dodao je da boluje od post-traumatskog stresa zbog rada u Iraku i naveo da je bila izložena stresu zbog noćnih smena u jednoj bolnici za ratne veterane u Zapadnoj Virdžiniji.

Sudija je ocenio da ne postoje objašnjenja i još manje opravdanje za te zločine.

„Vi ste čudovište koje niko nije primetio“, oštro je rekao sudija koji je izrekao doživotnu zatvorsku kaznu za svaku žrtvu pojedinačno.

Medicinska sestra je priznala da je od jula 2017. do juna 2018. godine ubrizgala insulin ratnim veteranima starosti od 81 do 96 godine, koji nisu bili dijabetičari.

U početku su smrti tih veterana delovale kao prirodne zbog starosti, ali je na kraju jedan lekar primetio nešto sumnjivo i to prijavio pravosudju, koje je naložilo obdukciju žrtava.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.