U trendu

U Siriji Ε‘est civila stradalo u raketnom napadu

Najmanje Ε‘est civila stradalo je i osam je povredjeno u raketnom napadu u Alepu, na severu Sirije provinciji pod kontrolom snaga predsednika BaΕ‘ara el Asada, javila je sirijska agencija Sana.

„U raketnom napadu terorista pogodjene su dve četvrti Alepa“, dodala je agencija koja teroristima naziva pripadnike raznih dΕΎihadističkih grupa, kao i pobunjenike.Β 

Opoziciona Sirijska opservatorija za ljudska prava potvrdila je vest o napadu dodajući da su džihadisti jutros ispalili rakete na istok Alepa. 

Džihadisti grupe Hajat Tahrir al Šam, bivőeg sirijskog ogranka Al Kaide, prisutni su na zapadu provincije Alep, koja se graniči sa provincijom Idlib, koja je poslednje uporiőte te grupe. 

Snage sirijske Vlade i Rusije od kraja aprila su pojačale bombardovanje juga Idliba, uprkos septembarskom dogovoru Turske i Rusije o stvaranju „tampon zone“ u Idlibu.Β 

ViΕ‘e od 370.000 ljudi poginulo je od početka rata u Siriji. Konflikt je počeo represijom na proteste opozicije u martu 2011. godine, a tokom godina je postajao sloΕΎeniji sa učeΕ‘Δ‡em stranih zemalja i raznih dΕΎihadističkih grupa.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.