U Siriji šest civila stradalo u raketnom napadu

Najmanje šest civila stradalo je i osam je povredjeno u raketnom napadu u Alepu, na severu Sirije provinciji pod kontrolom snaga predsednika Bašara el Asada, javila je sirijska agencija Sana.

„U raketnom napadu terorista pogodjene su dve četvrti Alepa“, dodala je agencija koja teroristima naziva pripadnike raznih džihadističkih grupa, kao i pobunjenike. 

Opoziciona Sirijska opservatorija za ljudska prava potvrdila je vest o napadu dodajući da su džihadisti jutros ispalili rakete na istok Alepa. 

Džihadisti grupe Hajat Tahrir al Šam, bivšeg sirijskog ogranka Al Kaide, prisutni su na zapadu provincije Alep, koja se graniči sa provincijom Idlib, koja je poslednje uporište te grupe. 

Snage sirijske Vlade i Rusije od kraja aprila su pojačale bombardovanje juga Idliba, uprkos septembarskom dogovoru Turske i Rusije o stvaranju „tampon zone“ u Idlibu. 

Više od 370.000 ljudi poginulo je od početka rata u Siriji. Konflikt je počeo represijom na proteste opozicije u martu 2011. godine, a tokom godina je postajao složeniji sa učešćem stranih zemalja i raznih džihadističkih grupa.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.