U trendu

UAE: Presreli rakete Huta, nema zrtava

DUBAI – Ujedinjeni Arapski Emirati presreli su danas i uništili dve balističke rakete koje su Huti ispalili na tu zemlju, a u tom incidentu nije bilo žrtava, saopštilo je ministarstvo odbrane UAE.

“Ostaci presretnutih balističkih projektila pali su u odvojene oblasti oko Abu Dabija“, saopštilo je ministarstvo, dodajući da preduzimaju neophodne zaštitne mere, prenosi agencija Rojters.

Lokalni list “The National” citirao je stanovnike koji su prijavili da su videli bljesak na nebu iznad glavnog grada oko 4:30 ujutro.

Današnji napad je drugi po redu na tlu Ujedinjenih Arapskih Emirata od prošloneljnog napada izvedenog na jedno skladište goriva u Abu Dabiju, u kojem su ubijene tri osobe. Taj napad je izazvao i požar u blizini međunarodnog aerodroma u Abu Dabiju.

Televizija “Al Masira”, pod upravom Huta, objavila je danas da će ta grupa kroz nekoliko sati objaviti detalje “sveobuhvatne vojne operacije” protiv Saudijske Arabije i UAE.

Saudijski državni mediji su rano jutros objavili da je koalicija presrela balističku raketu, a da su njeni ostaci oštetili jedan broj vozila na jugu kraljevstva.

Saopšteno je i da je kasno sinoć jedna balistička raketa pala na jug zemlje, i da su povređena dva strana državljanina, i uzrokovana šteta u industrijskoj zoni.

Duže od šest godina, Huti se bore protiv koalicije koju predvode Saudijska Arabija, a koja uključuje i UAE.

Huti su više puta izvodili prekogranične raketne i bespilotne napade na Saudijsku Arabiju.

Kako navodi Rojters, konflikt u Jemenu se uglavnom smatra ratom između Saudijske Arabije i Irana.

Koalicija je intervenisala u Jemenu u martu 2015. meseci nakon što su Huti zbacili međunarodno priznatu vladu iz Sane.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.