U trendu

Ubica sa Floride koji je grizao lice svoje žrtve izbegao suđenje jer je izjavio da je lud

Sudija u saveznoj američkoj državi Florida usvojio je danas molbu čoveka koji je 2016. godine usmrtio jedan bračni par a onda odgrizao komade mesa sa lica žrtve, da zbog ludila bude upućen u mentalnu bolnicu umesto da mu se sudi za ubistvo.

Ostin Haruf (Austin Harrouff, 25) izjasnio se da nije kriv po optužnici za ubistvo prvog stepena i druga dela u vezi sa ubistvom Džona Stivensa (John Stevens, 59) i njegove supruge Mišel Miškon Stivens (Michelle Mischon Stevens, 53). Umesto toga, izjasnio je da je bio lud.

Sporazumom Harufovih branilaca i tužioca pred sudom u mestu Stjuart izbegnuto je suđenje koje je trebalo da počne danas, i da traje tri sedmice.

Haruf će biti upućen u mentalnu bolnicu visoke bezbednosti dok lekari i sudije ne utvrde da on nije više opasan.

Da je suđenje počelo, Haruf se mogao suočiti sa doživotnom zatvorskom kaznom.

Haruf je svoje žrtve odabrao proizvoljno i usmrtio ih u njihovoj garaži. Takođe je teško povredio njihovog komšiju koji je pokušao da im pomogne.

Suđenje ovom bivšem studentu državnog Univerziteta Florida bilo je odlagano zbog pandemije kovid-19, i Harufovog oporavka od povreda opasnih po život usled toga što je tokom zločina popio jednu hemikaliju.

Haruf je tvrdio da je bežao od demona kada se napad dogodio.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar