U trendu

Ubijena zloglasna šefica kartela, prepoznali je po tetovaži (foto)

Marija Gvadalupe Lopez Eskivel (21), zloglasna šefica najmoćnijeg meksičkog narkokartela, poznatija pod imenom ‘La Catrina’, ubijena je u pucnjavi u Meksiku.

https://twitter.com/alifuatduatepe/status/1216981567983308800

Zajedno s još sedmoro članova kartela napala je vojsku, nacionalnu gardu i policiju u Mičokanu, a preminula je u bolnici od posledica ranjavanja, prenosi Dejli Mejl, koji je objavio i video poslednjih trenutaka devojke koju su zvali i ‘Dama smrti’.

Meksičke vlasti objavile su da je u akciji ubijena šefica narkokartela kao i da je uhapšeno još šestoro članova kartela. Zaplienjeni su i sanduci oružja i municije.

Ranjena Marija Lopez prebačena je helikopterom u bolnicu, ali povrede su bile preteške. Jedan metak pogodio je u vrat.

Iako meksičke vlasti nisu objavile da je ubijena Maria Lopez Eskivel, na objavljenim fotografijama i snimcima se vidi žena koja na nozi ima tetovažu ‘Catrina’.

Meksičke vlasti sumnjaju da je ubijena devojka bila deo grupe koja je u oktobru prošle godine masakrirala 13 policajaca.

U videu koji je objavio Dejli Mejl, vidi se ranjena La Catrina i meksički vojnik koji joj kaže da izdrži dok ne dođe helikopter.

– Opusti se, stiže helikopter. Biće sve u redu, pokušaj da izdržiš, OK? – čuje se na snimku, dok na drugom videu vojnik drži devojku i stavlja je u helikopter.

Nemoguće je bilo prebaciti je drugačije jer su članovi bande zatvorili puteve, pa je vojska morala da traži pomoć iz vazduha. Prema nepotvrđenim informacijama, La Katrina se sastala s još jednim šefom ogranka narkokartela nakon čega su napali vojsku i policiju. U razmeni vatre ona je jedina stradala, ostale članove narkokartela prebacili su u zatvor.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar