Ubila osam beba: Uhapšena medicinska sestra iz pakla (foto)

Medicinska sestra koja je već dva puta hapšena u Engleskoj pod sumnjom da je ubila osam beba i pokušala da ubije još devet u bolnici u Česteru, ponovo je uhapšena.

Ona je privođena dva puta – 2018. i 2019. godine, piše Dejli mejl.

Hapšenje Lusi Letbi još 2018. godine šokiralo je njene kolege, posebno jer je ova medicinska sestra u svojoj bolnici smatrana “šampionom nege dece”, kako su britanski tabloidi tada pisali.

Letbijeva je diplomirala 2011. godine, a uska struka joj je upravo nega beba. Ona sama često je govorila o svojoj posvećenosti poslu, a rado se temom nege dece bavila i na društvenim mrežama gde je bila aktiva u 14 grupa u kojima se govorilo o tome.

U jednom intervju koji je dala lokalnim novinama, govorila je koliko voli svoj posao.

“Radila sam na odeljenju za bebe još dok sam bila student, tri godine u periodu stažiranja. Moja uloga podrazumevala je da brinem o bebama kojima je potreban različit stepen podrške. Neke su bile tu danima, neke mesecima. Uživala sam da gledam njihov napredak i da podržavam njihove porodice”, rekla je tada sestra Letbi.

Ona je čak i učestvovala u akciji prikupljanja tri miliona funti za izgradnju novog krila neonatologije u bolnici u kojoj je radila.

Istraga o smrti beba pokrenuta je u maju 2017. godine, na inicijativu same bolnice, zbog sumnjivo visoke stope smrtnosti novorođenčadi u toj ustanovi u periodu od marta 2015. do jula 2016. godine.

Interna istraga započeta je nakon što je zabeležen veliki broj slučajeva kada su prevremeno rođene bebe umirale od otkazivanja pluća i srca, ali tako da nisu mogle da budu oživljene, piše Dejli mejl. U izveštaju je zaključeno da su bebe imale čudne plikove, mrlje i crvenila na rukama i nogama. Eksperti nisu mogli da utvrde razlog smrti, zbog čega je pozvana policija.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.