Ubio je hladnokrvno troje ljude, a žene mu šalju ljubavna pisma

Filip Zavadlav, trostruki ubica iz Splita, kome tek sleduje suđenje za taj zločin u pritvoru dobija desetine ljubavnih pisama, piše splitska Slobodna Dalmacija.

Dosad je stiglo tridesetak pisama, a sve su ih poslale žene razne starosne dobi i iz raznih krajeva Hrvatske, ali i sveta. Mladom ubici tako su pisale žene iz Rijeke, Zagreba, Đakova, Osijeka, pa čak i iz Sidneja.

Zahtev da u zatvoru poseti Zavadlava do sada je tražila samo jedna ženska osoba, ali je njen zahtev odbijen.

U svetu, a i u Hrvatskoj, do sada je bilo više slučajeva kad osuđenici za teška krivična dela postanu predmet obožavanja žena, a neki su čak sklopili i brakove, podseća splitski dnevnik.

Zavadlav je 11. janura iz automatske puške u centru splita sa 36 metaka ubio trojicu mladića koji su se nalazili na dva motora.

Tom prilikom su na mestu ubijeni Marino Boban (25) i Marin Paić Ožić (25), dok je Jurica Torlak (38) nešto kasnije preminuo u splitskoj bolnici.

Navodni povod tog nezapamćenog trostrukog ubistva na splitskim ulicama bila je osveta zbog iznuda, pretnji i fizičkih napada na njegovog mlađeg brata Stanislava, ali i na njega lično.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.