U trendu

Uhapsen ruski hokejas Fedotov zbog izbegavanja vojnog roka

MOSKVA – Ruski hokejaš Ivan Fedotov, pod ugovorom sa jednom ekipom iz američke Nacionalne hokejaške lige (NHL), priveden je u Rusiji zbog optužbi da je izbegao služenje vojnog roka i od tada je smešten u vojnu bolnicu zbog zdravstvenih tegoba, izjavio je njegov advokat ruskoj državnoj novinskoj agenciji.

Fedotov, golman ruskog nacionalnog tima koji je ove godine osvojio srebro na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, potpisao je u maju početni jednogodišnji ugovor sa Filadelfija Flajersima, prenosi Rojters.

Njegovo pritvaranje se dogodilo nakon 24. februara, kada je počeo ruski napad na Ukrajinu.

Novinski sajt Fontanka.ru objavio je u petak da je 25-godišnjeg hokejaša pritvorila policija Sankt Peterburga po nalogu vojnog tužilaštva.

Njegov advokat Aleksej Ponomarjev rekao je za agenciju RIA da je Fedotov juče odveden u kancelariju za regrutaciju, a zatim u vojnu bolnicu jer se požalio da mu nije dobro.

„Ivan se oseća loše. Koliko sam razumeo, zbog stresa je dobio napad gastritisa i tvrdi da mu se ne pruža puna lekarska pomoć“, rekao je advokat Ponomarjev i negirao optužbe da je njegov klijent izbegavao služenje vojnog roka.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.