U trendu

Uhapšen ukrajinski vojnik koji je ubio petoro

KIJEV – Ukrajinska policija uhapsila je danas vojnika Nacionalne garde koji je iz nepoznatih razloga pucao na straÅŸare u vojnoj fabrici i tom prilikom ubio pet ljudi i ranio joÅ¡ pet drugih osoba, naveo je ukrajinski ministar unutraÅ¡njih poslova Denis Monastirski na Fejsbuku.

U saopÅ¡tenju policije se navodi da se incident dogodio u ranim jutarnjim satima u fabrici raketa “Pivdenmaš” u gradu Dnjepru tokom primopredaje oruÅŸja straÅŸarima, prenosi agencija Rojters.

Vojnik je ubio četiri vojnika i jednu şenu civila, a bio je naoruşan jurišnom puškom AK-47 i posedovao je 200 komada municije.

Ministar Monastirski imenovao je vojnika kao Artema Rjabčuka, navodeći da će on “snositi najstroÅŸu odgovornost predviđenu zakonom“.

Monastirski je poručio da će biti formirana specijalna komisija koja će istraÅŸiti sve okolnosti koje su mogle da dovedu do ovog zločina.

Zamenik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova Anton Geraščenko je izjavio da će se istraga fokusirati na motiv ubice i da će prvenstveno biti “proučeno pitanje da li se vojnik suočio sa psihičkim pritiskom u svom timu“.

“IstraÅŸitelji će takođe istraÅŸiti kako je vojnik proÅ¡ao lekarski pregled koji ga je kvalifikovao za pristup oruÅŸju”, dodao je Geraščenko.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar