U trendu

Uhapšen ukrajinski vojnik koji je ubio petoro

KIJEV – Ukrajinska policija uhapsila je danas vojnika Nacionalne garde koji je iz nepoznatih razloga pucao na stražare u vojnoj fabrici i tom prilikom ubio pet ljudi i ranio još pet drugih osoba, naveo je ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Denis Monastirski na Fejsbuku.

U saopštenju policije se navodi da se incident dogodio u ranim jutarnjim satima u fabrici raketa “Pivdenmaš” u gradu Dnjepru tokom primopredaje oružja stražarima, prenosi agencija Rojters.

Vojnik je ubio četiri vojnika i jednu ženu civila, a bio je naoružan jurišnom puškom AK-47 i posedovao je 200 komada municije.

Ministar Monastirski imenovao je vojnika kao Artema Rjabčuka, navodeći da će on “snositi najstrožu odgovornost predviđenu zakonom“.

Monastirski je poručio da će biti formirana specijalna komisija koja će istražiti sve okolnosti koje su mogle da dovedu do ovog zločina.

Zamenik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova Anton Geraščenko je izjavio da će se istraga fokusirati na motiv ubice i da će prvenstveno biti “proučeno pitanje da li se vojnik suočio sa psihičkim pritiskom u svom timu“.

“Istražitelji će takođe istražiti kako je vojnik prošao lekarski pregled koji ga je kvalifikovao za pristup oružju”, dodao je Geraščenko.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar