U trendu

Ukrajina inscenira incidente da bi optužila Rusiju

MOSKVA – Mihail Mizincev, šef ruskog Nacionalnog centra za upravljanje odbranom saopštio je danas da je Ukrajina greškom granatirala pijacu u gradu Lisičansku, a sada se sprema da taj incident pripiše Rusiji i optuži je za ratne zločine.

„Režim u Kijevu ne prestaje sa pokušajima da svoje provokacije pripiše ruskim oružanim snagama i optuži ih za ratne zločine“, upozorio je Mizincev, prenosi TAS S.

Prema rečima ruskog zvaničnika, na centralnu pijacu u gradu Lisičansk unosi se oštećena oprema koju su prethodnog dana greškom granatirale jedinice 57. motorizovane brigade oružanih snaga Ukrajine, a vozila hitne pomoći dopremaju tela poginulih ukrajinskih vojnika koji su preobučeni u civilnu odeću.

Mizincev je optužio Ukrajinu da razmešta teško naoružanje u bolnice, a pacijente, među kojima su i ranjeni ukrajinski vojnici, izbacuje na ulicu.

„Ukrajinske vojne jedinice nastavljaju da koriste medicinsku infrastrukturu za raspoređivanje teškog naoružanja“, rekao je on navodeći da su ukrajinski vojnici izbačeni iz vojne bolnice u gradu Konstantinovka u Donjeckoj Narodnoj Reepublici i iz bolnice u ulici Pobede u Zaporožju gde su razmeštena ukrajinska oklopna vozila i artiljerija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar